Tykki oli perusrakenteeltaan melko samanlainen 1500-luvulta 1800-luvulle asti: sileäputkinen, suustaladattava, puulavettinen mustaruutitykki. Niin san..
Suomen kenttätykistön pitkäaikainen kehittäjä ja johtaja, tykistönkenraali Vilho Nenonen (1883–1960) oli kuuluisa tarkkuudestaan ajan suhteen. Jatkoso..
Väinö Myllyrinne (1909–1963) oli noin 226 cm pituinen suorittaessaan varusmiespalvelustaan Viipurissa Raskaassa Tykistörykmentissä vuosina 1929–1930.
..
Ainoat pioneereilla talvisodassa käytössä olleet miinat olivat panssarimiinat m/36 ja m/39, ja niitäkin oli liian vähän. Niinpä panssarintorjunnassa j..
Vesistöjen ylitykset ovat keskeistä pioneeritoimintaa. Jatkosodan aikana pioneerijoukot rakensivat suuren määrän erilaisia kenttäsiltoja. Kahteen taid..
Viipurin alueella alkoi tapahtua räjähdyksiä sen jälkeen, kun suomalaiset olivat vallanneet alueen takaisin jatkosodan alkupuolella. Räjähdysten syyks..
Maailman ehkä kuuluisin salauslaite, saksalainen Enigma, on esillä näyttelyn toisen kerroksen Salattua-näyttelyosiossa, johon on koottu kattavasti mui..